Yay voor KKV, de Ayurvedische thee die je zelf maakt

Vergeet koffie. Vergeet Earl Grey. KKV is je thee. Echt waar.

KKV is een Ayurvedische kruidenthee met koriander, komijn en venkel. Door de combinatie van kruiden heeft deze thee een reinigende, kalmerende en balancerende werking en is hij perfect voor alle drie de dosha’s: vata, pitta en kapha.

KKV thee ondersteunt je spijsvertering en je immuunsysteem, balanceert de vochtbalans in je lichaam en helpt onder meer tegen een opgeblazen gevoel, buikpijn, blaasontsteking, opvliegers en hormonale onbalans. Fijn!

Drink KKV voor de maaltijd om je spijsverteringsvuur (agni) aan te wakkeren. En neem het na het eten om agni te helpen de maaltijd te verteren. Of drink het gewoon de hele dag door. Oké, de smaak kan even wennen zijn. Maar als je eenmaal gewend bent, dan… mjam. 🙂

Zo maak je zelf KKV thee

Zelf KKV maken is heel simpel. Meng gelijke hoeveelheden korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad in een kommetje. Plet ze een beetje met een vijzel. Zo gaan de zaadjes open en kunnen ze beter hun werk doen. Kies als het kan voor biologische kruiden, maar met de zaadjes uit de supermarkt gaat het natuurlijk ook prima. Het handigst is het om een grotere hoeveelheid KKV mix in één keer te maken en het mengsel te bewaren in een afgesloten potje. Zo zet je heel makkelijk elke dag verse thee.

Voor een kop of thermosfles thee vul je een thee-ei of filter met wat van het KKV mengsel en voeg je kokend water toe. Yup. It’s that easy.

Enjoy!

PS: Met veel liefde, maar zonder ook maar enige regelmaat, stuur ik af en toe een nieuwsbrief waarin ik mijn aanbod, kennis en ervaring op het gebied van yoga, meditatie, Ayurveda en mentale gezondheid met je deel. Lijkt het je leuk om sporadisch verrast te worden met zo’n mailtje van mij in je inbox? Meld je hier aan voor mijn mailinglist. Dat vind ik dan weer leuk. 🙂

Lees verder