Yoga Intensive // met Liselotte

Zaterdag 5 september | 09:30 – 12:00 uur

Vind je het heerlijk om één of twee yogalessen in de week te volgen en wil je wel meer? Doe dan mee met de Yoga Intensive op zaterdag 5 september. Deze inspirerende en uitdagende workshop is voor iedereen met minimaal zes maanden yoga ervaring die verdieping zoekt in de beoefening van yoga. 🤸❤️🕉️

We besteden in deze workshops van 2,5 uur aandacht aan de asana’s (yogahoudingen) en is er ruimte voor een lange meditatie. Daarnaast we bespreken de yogafilosofie. Je werkt deze ochtend aan je flexibiliteit, kracht en focus, en je verdiept je kennis over yoga. Een goed begin van je weekend! 🤩

Mee doen? Geef je op voor deze fijne yoga ochtend met een mailtje naar info@yoga038.nl

Tot op de mat!
🙏 ~ Liselotte

YOGA INTENSIVE

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1, Zwolle

Wanneer: zaterdag 5 september 2020

Tijd: 09:30 tot 12:00 uur

Kosten per ochtend: €25,00 of 2,5 strippen van je kaart

Meer info & opgave: info@yoga038.nl

Workshop Yoga, Klachten en Blessures // met Lisa Schuur

Zaterdag 24 oktober| 10:00 – 13:00 uur

Je beoefent al een tijdje yoga, maar hebt nog steeds last van een blessure. Of je wilt juist graag weten hoe je in je yogabeoefening klachten en blessures kunt voorkomen. Want alhoewel de fysieke yoga een ontzettende mooie vorm van bewegen is, kun je ook in de asana’s (yogahoudingen) soms een blessure oplopen. Het is dus belangrijk om te weten wat je wel en wat je niet moet doen in de houdingen. Hoe is je alignment? Hoe maak je aanpassingen in bepaalde asana’s? En wat is voor jouw lijf überhaupt het meest geschikt?

Tijdens de workshop Yoga, Klachten en Blessures vertelt yogadocent en fysiotherapeut Lisa Schuur je meer over de achtergrond van de houdingen, en over de meest voorkomende klachten en blessures in het algemeen en die binnen de yogabeoefening in het bijzonder. In een combinatie van theorie en praktijk ontdek je hoe je klachten en blessures kunt voorkomen en leer je meer over de link tussen klachten, blessures, prana (levensenergie) en de chakra’s.

Meer over Lisa:

Lisa Schuur is fysiotherapeut en yogadocent in Groningen en Winschoten. Ze is als anatomiedocent verbonden aan de yogadocentenopleiding van Ron van der Post en geeft daarnaast over de hele wereld trainingen in yoga en anatomie.

Lees meer over Lisa op haar websites: https://www.yogalos.nl/ en https://www.anatomycourses.com/

WORKSHOP YOGA, KLACHTEN EN BLESSURES

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1, Zwolle

Wanneer: 24 oktober 2020

Tijd: 10:00 tot 13:00 uur

Kosten: €45,00 | Early Bird: €39,00 (Aanmelden voor 1 oktober)

Cursisten Yoga038: €39,00 of 4 strippen van je kaart.

Meer info & opgave: info@yoga038.nl (Liselotte)

Workshop Mythe en Asana: the Backbend Edition

met Irina Verwer

Zaterdag 26 september| 10:00 – 12:30 uur

Backbends, ofwel achteroverbuigingen: je houdt er van of je vindt ze vreselijk. Zowel op fysiek als op emotioneel vlak kunnen ze echt een uitdaging zijn. Maar waarom is dat zo? En hoe kun je meer plezier aan deze houdingen beleven?

Tijdens deze workshop duik je in een prachtige mythe die je helpt om je te verbinden met de kwaliteiten die achteroverbuigingen in je kunnen versterken: van overgave naar kracht en van kracht naar vreugde. Via de mythe kom je uiteindelijk in een fysieke yogapractice terecht waarin je door middel van mantras, mudras en natuurlijk backbends steeds dichter bij je innerlijke vuur komt.

Irina leert je daarnaast hoe je je eigen backbend-practice kunt vormgeven of uitbreiden, en ook waarom je dat zou willen doen.

Doe mee en ervaar de kracht die samengaat met een zacht en open hart!

Meer over Irina:

Irina Verwer is holistisch coach en yogadocente. Al ruim tien jaar geeft Irina les in binnen- en buitenland. Ze schrijft voor het Nederlandse en Franse Yoga Magazine, schreef de yogische kookboeken Kopstand in de Keuken en Met een Snufje Yoga, geeft les aan yogadocenten-opleidingen, leidt retreats, workshops en master-classes en ze geeft online lessen bij Ekhart Yoga.

Irina volgde wereldwijd docentenopleidingen in uiteenlopende stijlen – van yin tot vinyasa, van anusara tot ashtanga. Ook rondde ze diverse coachingsopleidingen en Ayurvedische opleidingen af.

Sinds haar elfde verdiept Irina zich in alles wat er over voeding te leren valt. Ze leest alles wat los of vast zit over mythes en filosofie. Daarnaast verdiepte Irina zich uitgebreid in kruidenleer, leefritmes, yoga voor vrouwen en tantra.

In haar workshops combineert Irina al haar kennis en deelt dit met liefde. Ze vertelt verhalen, geeft leef- en voedingsadviezen, stemt de oefeningen af op de seizoenen – en vooral inspireert ze om alle aspecten van jezelf te omarmen en voluit te leven.

Over Irina kun je meer lezen op haar website:
www.irinaverwer.com

Workshop Mythe en Asana: the Backbend Edition

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1, Zwolle

Wanneer: Zaterdag 26 september 2020

Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Kosten: €35,00 | Cursisten Yoga038: €30,00 of 3 strippen

Meer info & opgave: info@yoga038.nl (Liselotte)

Vakantie

Van 15 juli tot en met 25 augustus ben ik op vakantie. Gedurende deze periode is er geen yogales en ben ik niet bereikbaar via e-mail of What’s App.

Wil je je aanmelden voor een proefles of workshop? Stuur me dan een mailtje. Je mag er vanuit gaan dat daarmee je deelname genoteerd is en dat je op de lijst staat. Vanaf donderdag 22 augustus beantwoord ik mijn e-mails weer en mail ik je terug met een officiële bevestiging van deelname en/of met meer informatie.

Fijne zomer!

Groetjes,
Liselotte

Herfst Yoga Workshop // met Irina Verwer

De herfst: de tijd van hele koude handen en voeten, van onrust, slapeloosheid, rugpijn, hoofdpijn en een superdroge huid. Je voelt je in dit seizoen misschien sneller onrustig, onzeker of moe, of schiet juist door in regelen, organiseren en het volgen van een strakke discipline. Terwijl je het eigenlijk nodig hebt om je even terug te trekken en uit te rusten. Maar juist in deze periode is het ontzettend druk, op het werk en -in de aanloop naar Sinterklaas en kerst- ook thuis. Niet gek dus dat je je juist in deze tijd van het jaar sneller rusteloos, gestrest of vermoeid voelt.

Wil je ook weten hoe je lekker in je vel kunt blijven tijdens de herfst en in de donkere dagen voor kerst? Op zaterdag 23 november leer je er alles over tijdens de Herfst Yoga Workshop. Deze workshop is niet alleen een moment om bij jezelf te komen, je leert ook hoe je in het meest onrustige seizoen van het jaar bij jezelf kunt blijven.

Tijdens deze workshop leer je meer over Ayurveda, het zusje van yoga, en hoe deze filosofie je kan helpen om met beide voeten stevig op de grond te blijven terwijl de blaadjes van de bomen vallen. Je ontdekt waarom een zelfzorg-ritueel (dinacharya) juist in dit seizoen zo belangrijk is en ook hoe je dit vorm kunt geven op een voor jou haalbare manier. Je krijgt volop praktische tips en er is ruimte voor al je vragen.

En natuurlijk is er ook aandacht voor yoga. Je wordt door een serie yogahoudingen en ademoefeningen geleid die je helpen om te aarden en die je innerlijke vuurtje opstoken, zodat je warm, ontspannen en goed geaard de feestdagen tegemoet kunt gaan.

De workshop wordt geven door yogadocent en Ayurveda expert Irina Verwer.

OVER IRINA:

Irina Verwer is holistisch coach en yogadocente. Al ruim tien jaar geeft ze les in binnen- en buitenland. Ze schrijft voor het Yoga Magazine, schreef de yogische kookboeken Kopstand in de Keuken en Met een Snufje Yoga, leidt retreats, workshops en masterclasses en ze geeft online lessen bij Ekhart Yoga.

Irina volgde wereldwijd docentenopleidingen in uiteenlopende stijlen – van yin tot vinyasa, van anusara tot ashtanga. Ook rondde ze diverse coachingsopleidingen en Ayurvedische opleidingen af.

Sinds haar elfde verdiept ze zich in alles wat er over voeding te leren valt. Ze leest alles wat los of vast zit over mythes en filosofie. Daarnaast verdiepte Irina zich uitgebreid in kruidenleer, leefritmes, yoga voor vrouwen en tantra.

In haar workshops mengt Irina al haar kennis tot een heerlijke yoga-soep. Ze vertelt verhalen, geeft leef- en voedingsadviezen, stemt de oefeningen af op de seizoenen – maar vooral leert ze je om nog beter voor jezelf te zorgen.

Meer over Irina kun je lezen op haar website:
www.irinaverwer.com.

WORKSHOP YOGA EN AYURVEDA VOOR DE HERFST

Waar: Yoga038, Zwolle

Wanneer: zaterdag 23 november 2019

Tijd:  10.00 – 12.30 uur

Kosten: €35,00 | Cursisten Yoga038: €30,00

Meer informatie en opgave: info@yoga038.nl

Yoga Special: Restorative Yoga

Vrijdag 26 april, 20:00 – 21:30 uur.

UITRUSTEN. ONTSPANNEN. HERSTELLEN.

Draait het in de dynamische yogalessen vooral om uitdaging, focus, plezier en meditatie, restorative yoga is volledig gericht op het bereiken van een diepe ontspanning. To restore betekent herstellen; restorative yoga is dus een yogavorm die volledig gericht is op herstel. In fijne, milde en met kussens en dekens ondersteunde oefeningen, met op de achtergrond de heerlijke Long Ambients van Moby, kom je in 90 minuten volledig tot rust. Ik hoorde mensen het effect van de les al vergelijken met een goede massage of een dagje sauna. Hoe lekker is dat. :)

Dus is het heel druk op je werk? In je leven? In je hoofd? Kom dan lekker uitrusten en herstellen tijdens de Restorative Yoga Special op vrijdag 26 april. De les is van 20:00 tot 21:30 uur in DOAS. Er is plek voor zeven deelnemers. De les gaat door bij minimaal drie aanmeldingen.

Voor meer informatie en opgave kun je me mailen: info@yoga038.nl.

☮️❤️🕉️ ~ Liselotte.  


Foto: Chrissy Graham | The Art of Rest YTT @ Open Yoga Groningen

Yoga038 Update | Hartelijk 2019!

Het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens je een heel ontspannen, inspirerend en gezond jaar toe, vol goede energie, fijne momenten en mooie inzichten. En vol leuke yogalessen natuurlijk. Dat ook! 😊

Deze week zijn de yogalessen weer begonnen. Ook in 2019 is er yogales op maandagmiddag om 17:00 uur, op woensdagavond om 18:30 en 20:00 uur en op vrijdagavond om 18:30 uur. Met ingang van 9 februari komt er een yogales bij op zaterdag van 10:00 tot 11:15 uur.

Met ingang van deze week kun je ook het yogaboek van Ron bij mij bestellen. Ron van der Post is mijn yogaleraar en in “Mijn reis op het yogapad” heeft hij al zijn ervaringen gebundeld. Op meeslepende wijze vertelt hij zijn yogaverhaal en laat hij je kennis maken met zijn Guru Brahmrishi Vishvatma Bawra -liefdevol Guruji genoemd- en met zijn leraar Swami Yogananda. Het is een bijzonder boek van een bijzondere leraar.

Ben je benieuw naar Rons verhaal? Het boek kost €20,- en je kunt het in de les of bij mij thuis komen ophalen. Stuur me een berichtje om een boek te reserveren of om een afhaalmoment af te spreken.

Stuur me ook een berichtje als je nog geen yogales bij me volgt, maar als beginnen met yoga -of yoga weer oppakken- wél jouw goede voornemen voor 2019 is. Je bent altijd van harte welkom om eens een proefles mee te doen. Ook mag je me natuurlijk mailen als je al wel lessen bij mij volgt, bijvoorbeeld als je me wilt laten weten dat je van de zaterdagles je vaste les wilt maken, als je mee wilt doen met één van de leuke workshops die op de planning staan of gewoon voor de gezelligheid. Je kunt me bereiken op info@yoga038.nl 😊

Heel graag tot ziens op de yogamat!

☮️❤️🕉️ ~ Liselotte

PS: Wil je de hele Yoga038 Update lezen? Je vindt ‘m hier: [klik]

Boek | Mijn Reis op het Yogapad – Ron van der Post

“Maar Swamiji, er zijn al zoveel boeken over yoga, wat kan ik daar nu aan toevoegen?” Met een ontspannen glimlach kijkt hij mij aan en mijmert zachtjes: “Je kunt toch over je ervaringen vertellen? Jij als gezinsmens, als vader, als partner, bent het yogapad opgegaan en door dat hele proces heb jij een ontwikkeling kunnen doorlopen. Deel deze ervaringen met de mensen, zodat ze misschien geïnspireerd worden om ook het pad op te gaan. Deel je kennis en ervaring met de samenleving.”

En dat heeft hij gedaan. Sinds gisteren is het boek uit van mijn yogaleraar Ron van der Post. In Mijn Reis op het Yogapad vertelt hij op meeslepende wijze zijn yogaverhaal. Een bijzonder boek van een bijzondere leraar. 🌟

Yoga038 is een van de verkooppunten van dit mooie boek. Wil je Ron’s verhaal lezen? Stuur mij dan een mailtje: info@yoga038.nl. Vanaf zaterdag 29 december kun je het boek bij mij op komen halen.

🙏 ~ Liselotte

Yoga038 Update | Op naar een nieuw jaar

De eerste sneeuw is gevallen en buiten versieren duizenden lampjes de straten, tuinen en balkons. Winter is coming. ❄️💙❄️

Komend weekend al begint de Kerstvakantie en dat betekent dat de laatste lesweek van 2018 is begonnen. En daar hoort natuurlijk een nieuwsbrief bij, vol met leuke nieuwtjes. Want er staan nu alweer zoveel leuke dingen gepland voor het nieuwe jaar. Roll on 2019! :)

De nieuwsbrief lees je hier:

Yoga038 in het Tijdschrift voor Yoga

Zo leuk! Ik sta met een artikel in de nieuwe editie van Tijdschrift voor Yoga. 🌟 Voor het laatste nummer van dit jaar schreef een stuk over vrksāsana – de boomhouding.

Vrksāsana staat symbool voor geduld, voor stevig staan in een constante stroom van verandering, voor het kunnen groeien van binnenuit. Het is een houding waarmee je je focus en stabiliteit vergroot; het oefenen van de boomhouding vraagt om concentratie, beheersing en balans. 🌳💕

Stabiliteit, focus en balans zijn kwaliteiten die ik superbelangrijk vind in mijn leven (omdatikzezohardnodigheb 🙃 ) en dus was een artikel schrijven over vrksāsana vooral een hele leuke en logische keuze.

Nou was ik ooit journalist (tot ik leerde dat stress en strakke deadlines niet mijn forte zijn 😆) en een artikel schrijven was alweer even geleden. Maar wat was het leuk om weer te doen. En ook zó tof om het stuk, en de mooie foto’s van Iris van Velzen Fotografie, nu gepubliceerd te zien. Yay! 🤸

Mijn stuk staat in editie 4/18, een nummer dat helemaal gaat over Praktische Yoga met als thema Concentratie. Er staan artikelen in over meditatie en naar binnen gericht zijn, over stilte en Japa, over yoga nidra, yin yoga en de werking van het brein en je vindt er dus ook mijn artikel in over de boomhouding.

Wil je het nummer eens inzien? Dat kan. In de hal van DOAS ligt een inkijkexemplaar klaar. Maar niet meenemen hoor! Het is mijn eigen tijdschrift.😊 Wil je zelf een editie hebben of zelfs een abonnement afsluiten op TvY? Dan kan via hun website:
https://www.yoga.nl

Om je alvast een indruk te geven van het blad, maakte ik deze video: