Workshop Yoga en de Adem // met Sharesma Soekhai

28 november, 2020
09:30 - 12:30


• Deze workshop zit VOL •

Ben je op zoek naar rust? Heb je behoefte aan meer balans in je leven? En wil je leren hoe je door middel van de adem deze rust en balans in jezelf kunt vinden? Doe dan mee met de workshop Yoga en de Adem op zaterdag 28 november in Zwolle.

Yoga- en filosofiedocent Sharesma Soekhai laat je deze ochtend ervaren hoe je met behulp van de ademhaling naar binnen kunt keren, naar de rust en het geluk in jezelf.

Je leert in deze workshop waarom, volgens de yoga, de oorzaak van de disbalans die je in je fysieke lichaam ervaart – denk aan spanning, stress en pijn – in het mentale stuk ligt. Sharesma legt je uit dat, terwijl er diep van binnen een behoefte aan rust en geluk bestaat, je emoties, gedachten en bepaalde vaste patronen er samen voor zorgen dat er een mentale disbalans ontstaat. Wat weer leidt tot fysieke klachten.

Yoga brengt je in balans, terug naar jezelf. De adem speelt hierin een belangrijke rol.

In de workshop Yoga en de Adem staat daarom het oefenen van pranayama centraal. Pranayama’s zijn ademhalingstechnieken waarmee je je levensenergie (prana) actief beïnvloedt. Wanneer je met je aandacht naar buiten gekeerd bent, stroomt je energie via verschillende wegen – waaronder je zintuigen – naar buiten. De uitdaging zit hem in het terug naar binnen brengen van die energie en je zo bewust te worden van je werkelijke Zelf. Met pranayama probeer je de pranastroom dus weer terug te brengen naar binnen. Dat gaan we oefenen in deze workshop.

De workshop Yoga en de Adem bestaat uit:

* Opbouw van de ademhaling
* Herkennen van de pranastromen
* Oefenen met pranayama
* Gebruiken van een mantra

Natuurlijk is er tijdens de workshop ook ruimte voor vragen.


OVER SHARESMA:

“Yoga is weten door te ervaren. Vanuit het vertrouwen dat er een weg is naar binnen, nieuwsgierigheid om dat pad te bewandelen en echt in verbinding te komen met jezelf. Door verdieping in je eigen beoefening, ervaar je yoga in jezelf en komt de filosofie tot leven.”

Sharesma Soekhai is op jonge leeftijd in contact gekomen met haar leraar (Guru) Brahmarishi Vishvatma Bawraji. In de authentieke traditie van haar Guru heeft zij de vedische filosofie en yoga beoefening geleerd. In 2007 is Sharesma gestart met het organiseren van yogaretraites en het geven van lezingen en workshops. Na het volgen van de yogaopleiding bij Ron van der Post, is zij daar nu ook verbonden als yogadocent. Daar geeft zij praktijklessen en theorielessen over de Bhagavad Gita, pranayama, het hindoeïsme en algemene yoga filosofie.

Meer over Sharesma lees je op haar website: atmasanyama.nl


WORKSHOP YOGA EN DE ADEM

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1, Zwolle

Wanneer: 28 november 2020

Tijd: 09:30 tot 12:30 uur

Kosten: €35,00 | Early Bird: €29,00 (Aanmelden voor 1 november)

Contact: info@yoga038.nlAanmelden

Deze workshop heeft het maximaal aantal inschrijvingen. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze workshop.