Workshop Yoga Anatomie I // met Lisa Schuur

20 oktober, 2018
10:00 - 16:00

Yogadocent en fysiotherapeut Lisa Schuur komt terug naar Zwolle. Op zaterdag 20 oktober geeft ze de workshop Yoga Anatomie en Stretchmethodes. In deze workshop leer je meer over het bewegingsapparaat, de spieren, botten, gewrichten en fascie (bindweefsel). We kijken naar de wervelkolom, naar hoe onze botten zijn gebouwd en of er individuele verschillen zijn, en naar wat we hier mee kunnen.

Daarnaast worden er spiertechnieken doorgenomen om zo verdere verdieping te krijgen in je beoefening en/of om je leerlingen hierbij te ondersteunen. We onderzoeken hoe een spier werkt en kijken naar de locatie, de namen en de aanhechtingspunten van de belangrijkste spieren in relatie tot yoga. We oefenen met anatomie in vivo en krijgen antwoord op de vraag: welke spieren gebruiken we in welke asana’s? En hoe kunnen we deze beïnvloeden met PNF stretch technieken? Het doel is om na deze lesdag meer kennis te hebben over het bewegingsapparaat en meer inzicht te krijgen in de logica van de houdingen. De technieken die je leert zijn meteen toepasbaar na het volgen van deze workshop en kun je goed gebruiken tijdens je lessen of tijdens je eigen beoefening!

OVER LISA

Lisa Schuur is fysiotherapeut en yoga- en anatomiedocent en is als docent verbonden aan de yogadocentenopleiding van Ron van der Post. De workshop Yoga Anatomie en Stretchmethodes is voor yogadocenten (in opleiding), voor mensen die al langere tijd (minimaal twee jaar) intensief met yoga bezig zijn en meer verdieping zoeken, en voor cursisten van Yoga038 die minimaal een jaar Dynamische Yoga beoefenen.

De workshop begint op zaterdag 20 oktober om 10:00 uur. We beginnen de dag met theorie. In de pauze staat er thee klaar en zijn er ook nootjes en fruit. Na de pauze is er een groepsopdracht en daarna volgt 2 à 2,5 uur praktijk. Aangeraden wordt om tijdens de pauze niet te zwaar te eten, omdat we in de middag met de āsana’s aan de slag gaan.

YOGA ANATOMIE EN STRETCHMETHODES

Datum: 20 oktober 2018

Tijd: 10:00 tot 16:00 uur

Lokatie: De Oude Ambachtsschool (DOAS), Mimosastraat 1V, Zwolle

Kosten: €65,00

Meer informatie: info@yoga038.nl


Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze workshop.