Hoi!


Ik ben Liselotte, maar je mag ook Lotte zeggen. Sinds 2007 beoefen ik yoga en in de loop van de jaren is het mijn levensstijl geworden. Yoga helpt me om te ontspannen en om de rust, kracht en wijsheid in mezelf te vinden. Het is een spiritueel pad van aandacht, bewustwording en innerlijke rust. Dat mijn lichaam er sterker en flexibeler van wordt, vind ik alleen maar mooi meegenomen.

Mijn opleiding tot hatha yogadocent deed ik bij Ron van der Post in Nijmegen. Deze klassieke yogaopleiding is gelieerd aan het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh, India, en draagt de yogatraditie van Brahmrishi Vishvatma Bawra uit.

Daarnaast volgde ik de opleiding tot Ayurvedisch Voeding- en Leefstijl Coach bij Frederieke Couvee van Divine Ayurveda. Dit is een opleiding in de traditie van Dr. Vasant Lad en Ayushakti. Ook deed ik de restorative yoga teacher training The Art of Rest bij Chrissy Graham in Groningen.

Onder mijn leraren reken ik verder onder meer Sally Kempton (meditatie), Irina Verwer (yoga & Ayurveda), David Lurey (yoga), Sharesma Soekhai (yogafilosofie), Marjet van der Linde (yoga & mantra) en Jivamukti Yoga Kreuzberg in Berlijn.

Naast mijn opleidingen volgde ik lessen en workshops in verschillende andere hatha yogastijlen, waaronder Yin Yoga, Power Yoga en Iyengar Yoga. Ook deed ik bijscholingen en trainingen op het gebied van meditatie, mindfulness en natuurlijk yoga en Ayurveda.

In 2016 ben ik getrouwd met mijn lief Judith. Samen hebben we een bejaarde Engelse springer spaniël met de naam Tess, een pittig asielkatje dat we Marlie hebben genoemd en een fijne poortwoning in Zwolle Zuid.

Vind je mij niet op mijn yogamat, dan loop ik ergens langs de IJssel, in een bos of op de Drentse hei. Of ik zit op de bank met een kop thee en een goed boek (of Netflix). Tess snurkt daar dan hard doorheen, terwijl Marlie denkt dat ik een kussen ben.

Voordat ik aan mijn yogaopleiding begon, studeerde ik cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als antropoloog. Mijn veldwerk daarvoor deed ik naar de ervaringen van de lhbtqia+ gemeenschap in Belgrado, Servië. Ik ben een enorme chocoholic, een vrijheid-blijheid hardloper en een muziekliefhebber. Ik ga graag naar concerten en festivals, want ik ben dol op harde gitaren. En ik ben overtuigd veganist, met een grote liefde voor Indiaas eten, vegan pizza en soja chai lattes. Ik ben dan ook dolblij met het Vegan Friendly label dat de NVV mijn yogastudio in 2023 heeft toegekend.

In een ver verleden deed ik de School voor Journalistiek en werkte ik als journalist. Ik schrijf nog steeds graag, ook over yoga en Ayurveda. Mijn artikelen verschenen onder andere in Tijdschrift voor Yoga, op EkhartYoga en op mijn blog.

Als docent geef ik yogalessen die afwisselend, fysiek uitdagend en soms pittig zijn en tegelijkertijd ontspannend, rustgevend en aards. Ik ben altijd op zoek naar dat evenwicht, waarbij ik de spirituele wortels van yoga in acht neem. We beoefenen in de les dan ook niet alleen de houdingen (asana) waar yoga zo bekend om staat, maar ook ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie.

Je krijgt bij mij op een intensieve en uitdagende manier yogales, waarbij ik altijd naar je mogelijkheden kijk. Ik zet ik je graag met beide benen stevig op de grond en stimuleer je om naar binnen te keren, naar de rust, kracht en wijsheid in jezelf. Daarbij daag ik je uit om je grenzen te onderzoeken, te accepteren en – zodra daar ruimte voor is – te verleggen. Ik ondersteun je in je proces en zet daarbij persoonlijke aandacht en ontspanning voorop. Maar je doet het wel zelf. Mijn lessen en adviezen hebben een hoog D.I.Y. gehalte: ik laat je de deur zien, maar je kunt alleen zelf naar binnen gaan.

Op deze manier, met enthousiasme, persoonlijke aandacht en een vleugje humor, hoop ik mijn liefde voor yoga op je over te brengen. ♡

Zie ik je gauw?

Liselotte