Over mij

Hoi! Ik ben Liselotte en ik geef de lessen bij Yoga038. Ik beoefen yoga sinds 2007 en in de loop van de jaren is yoga mijn levensstijl en mijn spirituele pad geworden. Yoga helpt mij om te ontspannen en de kracht, rust en stilte in mezelf te vinden. Dat mijn lichaam er gezonder, sterker en flexibeler van wordt, vind ik alleen maar mooi meegenomen.

Mijn yogadocentenopleiding deed ik in Nijmegen bij Ron van der Post. Deze dynamische hatha yogaopleiding is gelieerd aan het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh in India en draagt de yogatraditie uit van Brahmrishi Vishvatma Bawraji.

Naast deze klassieke yogaopleiding deed ik de Restorative Yoga Teacher Training | The Art of Rest bij Chrissy Graham en haalde ik bij CIVAS mijn erkenning in de Ayurveda, de Oosterse gezondheidsleer die ook wel het zusje van de yoga wordt genoemd. Ik volgde daarnaast lessen, workshops en trainingen in verschillende andere hatha yogastijlen, zoals Jivamukti Yoga, Yin Yoga en Iyengar Yoga. En nog altijd volg ik graag workshops, retraites en verdiepingsdagen.  Het ervaren, leren en groeien is wat ik zo fijn vind aan yoga: je bent en blijft altijd student. Ron van der Post is hierin mijn leraar. Op het gebied van Ayurveda en self-care word ik daarnaast begeleid door Irina Verwer.

Vind je mij niet op mijn yogamat, dan loop ik in het bos met onze hond Tess of zit ik op de bank met een kop thee en een goed boek (of Netflix 😇 ). Onze kat Kiwi denkt dat ik een kussen ben. Ik ben getrouwd met Judith en ben antropoloog, chocoholic en een vrijheid-blijheid hardloper. Ik ga ook graag naar concerten en festivals en ben dol op harde gitaarmuziek, soja chai lattes en vegan eten.

De dynamische hatha yogalessen die ik geef zijn afwisselend, uitdagend en bovenal nuchter. We beoefenen in de les niet alleen de houdingen (āsana’s) waar yoga zo bekend om staat, maar ook prānayāma’s (ademhalingstechnieken) en meditatie. Ik geef op een intensieve manier yogales, maar kijk daarbij altijd naar je mogelijkheden en zet aandacht en ontspanning voorop. Door een no-nonsense aanpak en met af en toe een vleugje humor hoop ik mijn liefde voor yoga op je over te brengen. ♡

☮❤🕉️ ~ Liselotte.

PS: Wil je meer over mij weten? Lees dan ook mijn blogpost over vrijheid eens.