Hoi!


Mijn naam is Liselotte. Ik ben yogadocent en eigenaar van Yoga038. Ik ben vriendelijk, enthousiast en energiek en ben tegelijkertijd – mede dankzij yoga – ook heel rustig, nuchter en down-to-earth. Sinds 2007 beoefen ik yoga en in de loop van de jaren is het echt mijn levensstijl geworden. Yoga helpt mij om te ontspannen en de rust, kracht en wijsheid in mezelf te vinden. Het is een spiritueel pad van aandacht en bewustwording, van innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling, van inspannen en ontspannen. Dat mijn lichaam er gezonder, sterker en flexibeler van wordt, is alleen maar mooi meegenomen.

Mijn yogadocentenopleiding deed ik in Nijmegen bij Ron van der Post. Deze dynamische hatha yogaopleiding is gelieerd aan het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh in India en draagt de yogatraditie van Brahmrishi Vishvatma Bawra uit.

Naast deze klassieke yogaopleiding volgde ik de opleiding tot Ayurvedisch Voeding- en Leefstijl Coach bij Frederieke Couvee van Divine Ayurveda. Dit is een opleiding in de traditie van Dr. Vasant Lad. Ook deed ik de restorative yoga teacher training The Art of Rest bij Chrissy Graham. Daarnaast volgde ik veel lessen en workshops in verschillende andere hatha yogastijlen, waaronder Jivamukti Yoga, Yin Yoga en Iyengar Yoga. Ook deed ik trainingen op het gebied van mindfulness, meditatie en natuurlijk Ayurveda. En nog altijd volg ik graag yogaretraites, workshops en verdiepingsdagen. Het ervaren, leren en groeien is wat ik zo fijn vind aan yoga. Je blijft altijd student.

Vind je mij niet op mijn yogamat, dan loop ik graag in het bos of door het mooie Zwolle met onze hond Tess. Of ik zit op de bank met een kop thee en een goed boek. Onze kat Kiwi denkt dan dat ik een kussen ben. Ik ben getrouwd met Judith en ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als antropoloog. Ik ben chocoholic, een vrijheid-blijheid hardloper en ik ga graag naar concerten en festivals, want ik ben dol op harde gitaarmuziek. Ik identificeer als gay en queer, met de zij/haar aanspreekvorm. En ik ben enthousiast veganist, met een grote liefde voor Indiaas eten, vegan pizza en soja chai lattes.

In een ver verleden deed ik de School voor Journalistiek en werkte ik als journalist. En ik schrijf nog steeds graag, ook over yoga en Ayurveda. Mijn artikelen verschenen onder andere in Tijdschrift voor Yoga, op EkhartYoga en op mijn blog.

Als yogadocent en coach ben ik nuchter en down-to-earth. De yogalessen die ik geef zijn afwisselend, fysiek uitdagend en soms pittig. En tegelijkertijd heel ontspannend, rustgevend en aards. Want ik zoek altijd naar dat evenwicht. We beoefenen in de les niet alleen de houdingen (asana’s) waar yoga zo bekend om staat, maar ook pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie. Ik geef je op een intensieve en uitdagende manier les, maar kijk daarbij altijd naar je mogelijkheden.

Ik zet je graag met beide benen stevig op de grond en stimuleer je om van daar uit naar binnen te keren, naar de rust, kracht en wijsheid in jezelf. Ik daag je uit om je grenzen eerst te onderzoeken en te accepteren, en dan pas te verleggen. Ik ondersteun je in je proces en zet daarbij persoonlijke aandacht en ontspanning voorop. Maar… je moet het wel zelf doen. Mijn lessen en adviezen hebben een hoog D.I.Y. gehalte. Ik laat je, zoals de oude uitdrukking zo mooi zegt, de deur zien, maar je kan alleen zelf naar binnen gaan.

Op deze manier, met enthousiasme, aandacht én een vleugje humor, hoop ik mijn liefde voor yoga en Ayurveda op je over te brengen. ♡

Zie ik je gauw?

Liselotte