Dit is waarom yoga zo goed voor je is

Wist je dat yoga super gezond voor je is? Echt waar! Yoga heeft een positieve invloed op je fysieke gezondheid, op je mentale gezondheid en het draagt bij aan een gezonde levensstijl. Wat wil je nog meer?

Dit zijn vijf hele goede redenen om aan yoga te doen:

1. Flexibiliteit

Wat voor veel mensen dé motivatie is om met yoga te beginnen, is ook echt waar. Want van yoga word je leniger. De verschillende yogahoudingen doen een beroep op je flexibiliteit en balans. Nou is souplesse nooit (!) het ultieme doel van yoga. Of je je je tenen wel of niet aan kunt raken of je benen in je nek kunt leggen is totaal onbelangrijk. Maar als je de oefeningen regelmatig doet, zal je op een bepaald moment misschien zomaar opeens merken dat je je tenen een stuk makkelijker van dichtbij kunt bekijken. Zonder dat je ervoor hoeft te gaan zitten of je benen ervoor hoeft te buigen. Et voila! Je bent soepeler geworden door yoga.

2. Kracht

Yoga maakt je sterker. De oefeningen zijn niet alleen gericht op flexibiliteit, maar ook op power. Als je regelmatig yoga doet, worden je spieren sterker. Je bouwt fysieke kracht op, krijgt meer stabiliteit en core strength, en je lichaamshouding verbetert. What can I say? Planken was nog nooit zo makkelijk. 🙂

3. Lichamelijke gezondheid

Yoga doen is super goed voor je gezondheid. Het verbetert je spijsvertering, versterkt je immuunsysteem en zorgt voor een betere bloedsomloop. Ook verlaagt het je bloeddruk en is het goed voor je hart, zeker als je het combineert met een gezonde leefstijl. De verschillende ademoefeningen die binnen de yoga worden gedaan verbeteren je ademhaling en de functie van je longen. Je uithoudingsvermogen neemt toe en je wordt energieker en vitaler. Kortom: yoga is écht goed voor je. You will feel awesome.

4. Mentale gezondheid

Yoga verbetert niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale focus, balans en flexibiliteit. Het vergroot je zelfvertrouwen en je veerkracht en helpt om stressklachten, angstgevoelens en depressieve stemmingen te verminderen. Yoga helpt je daarnaast om om te leren gaan met stress, angst en depressie en het vormt een waardevolle aanvulling op verschillende vormen van therapie. Het haalt je uit je hoofd en brengt je ín je lichaam en in het hier en nu. Dat, in combinatie met de ontspanningsoefeningen en het meditatieve aspect van yoga, zorgt voor meer geestelijke helderheid en innerlijke rust. Echt superfijn.

5. Leefstijl

Met yoga leg je de basis voor een gezonde levensstijl. Want doe je regelmatig yoga, dan ga je op den duur merken dat je je enthousiast en geïnspireerd voelt om ook naast de mat beter voor jezelf te zorgen. Yoga helpt je bijvoorbeeld om positieve veranderingen te maken op het gebied van voeding; veranderingen die soms welhaast als vanzelf lijken te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eten van meer groenten en fruit, aan het vaker maken van een vegetarische – of misschien soms zelfs veganistische – keuze en aan het nemen van tijd voor je maaltijd, zodat je rustig en met aandacht kunt eten. Daarnaast helpt yoga je om beter te slapen en bevordert het de beleving en beoefening van je sport. Want yoga leert je om te voelen en te luisteren naar je lichaam. Het maakt je sterker en flexibeler, geeft je meer controle over je ademhaling en zorgt voor een groter lichaamsbewustzijn. En dat is superhandig als je regelmatig sport. Of als je juist wilt beginnen met sporten.

Dus kom maar door met die heerlijke hapjes, die goede nachtrust en die persoonlijk records. En met die fijne, gezonde yogalessen natuurlijk. Yay!

Liefs,

Liselotte


PS: Heb je ook zin gekregen om yoga te doen? Ik snap dat! 🙂 Kom eens een proefles volgen. Mail me op info@yoga038.nl

Op dit blog deel ik mijn liefde voor yoga, meditatie en Ayurveda met je. Op de hoogte blijven? Meld je * HIER * aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand mijn laatste artikel direct in je inbox. Easy peasy lemon squeezy. :)