Yay voor KKV thee!

Vergeet koffie. Vergeet Earl Grey. KKV is je thee. Echt waar.

KKV is een Ayurvedische kruidenthee met koriander, komijn en venkel. Door de combinatie van kruiden heeft deze thee een reinigende, kalmerende en balancerende werking en is hij perfect voor alle drie de dosha’s: vata, pitta en kapha.

KKV thee ondersteunt je spijsvertering en je immuunsysteem, balanceert de vochtbalans in je lichaam en helpt onder meer tegen een opgeblazen gevoel, buikpijn, blaasontsteking, opvliegers en hormonale onbalans. Fijn!

Drink een kopje KKV thee voor de maaltijd om je spijsverteringsvuur (agni) aan te wakkeren. En neem het na het eten om agni te helpen de maaltijd te verteren. Of drink het gewoon de hele dag door.

Oké, de smaak kan even wennen zijn. Maar als je eenmaal gewend bent, dan… mjam. 🙂

Zelf KKV thee maken?

Dat is heel simpel. Meng gelijke hoeveelheden korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad in een kommetje. Plet ze een beetje met een vijzel. Zo gaan de zaadjes open en kunnen ze beter hun werk doen. Kies als het kan voor biologische kruiden, maar met de zaadjes uit de supermarkt gaat het natuurlijk ook prima. Het handigst is het om een grotere hoeveelheid kkv mix in één keer te maken en het mengsel te bewaren in een afgesloten potje. Zo zet je heel makkelijk elke dag verse thee.

Voor een kop of thermosfles thee vul je een thee-ei of filter met wat van het KKV mengsel en voeg je kokend water toe. Yup. It’s that easy.

Enjoy!

Liselotte


PS: Meer lezen over Ayurveda en de dosha’s? Dat kan hier:

Op dit blog deel ik elke maand mijn liefde voor yoga, meditatie en Ayurveda met je. Meld je * HIER * aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je maandelijks mijn laatste blogpost - en meer - direct in je inbox. Easy peasy lemon squeezy. :)