Q&A: Dit kun je doen tegen een gladde yogamat

Help! Als ik mijn oefeningen doe is mijn yogamat vaak heel glad. Er zijn via internet voldoende sprays te verkrijgen om dit te verhelpen, maar ik heb liever iets natuurlijks. Is er iets dat ik zelf kan maken om wegglijden tegen te gaan?


Supergoeie vraag! Je bent niet de enige die wel eens wegglijdt tijdens het oefenen. Ik zie het vaak. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om glijden op je mat te voorkomen. En je hoeft er niet eens een spraytje voor te maken.

Scrub je yogamat

Wat je het beste kunt doen, is je yogamat een zoutscrubje geven. Dat doe je heel simpel door wat zout op je mat te strooien en dan met een natte doek flink te scrubben. Spoel daarna je matje goed af en hang ‘m uit om hem te laten drogen. Plan het wel even in qua oefenen, want kan wel een dag duren voor je mat weer droog is. 

Kracht in je handen

Let verder tijdens het oefenen goed op de kracht in je handen. Ik neem aan dat je de gladheid onder meer ervaart in de neerwaartse hond. Zorg er voor dat je in deze houding je vingers goed spreidt en grijp krachtig met je vingertoppen in de grond. Stel je voor dat er iemand langs komt die probeert om je vingers van de mat te tillen. Dat zou niet moeten lukken. Breng vandaaruit je lichaamsgewicht goed naar achteren, alsof er iemand achter je staat die je heupen omhoog en naar achter trekt. Dat kan je helpen om minder weg te glijden.

Vloeibaar magnesium

Een laatste en wat mij betreft gouden tip is liquid chalk. Dat is geen spray en helaas ook geen natuurproduct, en je moet het wel kopen, maar het werkt fantastisch. Dit vloeibare magnesium wordt onder meer gebruikt door klimmers en turners voor een goede grip. Doe wat er wat van op je handen en voeten en je staat als een huis. Echt, it works like a charm.

Een flesje vloeibaar magnesium kost ongeveer tien euro en je doet er superlang mee. Je kunt het kopen bij de Bever. Hier in Zwolle vind je het op de klimafdeling op de eerste verdieping.

Succes met oefenen! Dat wegglijden maar tot het verleden mag behoren.

Liselotte

Op dit blog deel ik mijn liefde voor yoga, meditatie en Ayurveda met je. Op de hoogte blijven? Meld je * HIER * aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand mijn laatste artikel direct in je inbox. Easy peasy lemon squeezy. :)