Coronaprotocol Yoga038

Yoga038 is een rustige en veilige plek voor iedereen; een safe space waar je ontspannen yoga kunt beoefenen en waar we samen goed zorgen voor onszelf en voor elkaar.

Kom je naar een yogales of workshop? Dan vraag ik je daarom om de volgende maatregelen in acht te nemen:

 1. Neem je eigen spullen mee
  Denk aan een yogamat, een flesje water en eventueel een deken en/of meditatiekussentje voor de eindontspanning/meditatie. Heb je nog geen eigen yogaspullen? Op o.a. yogashop.nl en yogini.nl kun je heel makkelijk goede producten bestellen. Kies bij een yogamatje voor een matdikte van minimaal 4 milimeter.

 2. Kom omgekleed naar de yogales of workshop
  Zorg dat je je yogakleding al aan hebt als je naar de les komt. Is dat niet mogelijk? Dan kun je je omkleden in de toiletten van DOAS. Die zijn in de centrale hal: de dubbele deuren links naast het prikbord. Let op: omkleden in het halletje kan niet meer!

 3. Was/Desinfecteer je handen bij aankomst
  Je kunt je handen wassen in de toiletten van DOAS of in de keuken. In het halletje van de zaal staan reinigingsspray, handgel en tissues klaar. Let wel op dat je in de toiletten, de keuken en het halletje 1,5 meter afstand houdt van elkaar

  [Heb je je handen gedesinfecteerd en glijd je daarna weg op je mat? Of heb je sowieso gladde handen als je yoga doet? Dan is vloeibaar magnesium een goede antislip-tip. Je kunt het krijgen bij de Bever.]

 4. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar
  Heel belangrijk: houd afstand. Doe dit zowel tijdens de les als bij binnenkomst en vertrek. Let op: bij het wisselen van de lessen hebben de mensen die de zaal/hal verlaten voorrang! In het halletje mogen maximaal twee personen tegelijk zijn, op 1,5 meter afstand van elkaar

 5. Draag een mondkapje tot aan de yogamat
  Draag bij het betreden en verlaten van de yogales of workshop een mondkapje. Tijdens de les/workshop hoef je het mondkapje niet op te hebben. Houd ook met een mondkapje op nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar

 6. Leg je matje op één van de daarvoor bestemde plekken
  Er zijn acht plekken in de zaal, die op de plinten gemarkeerd zijn met groen tape. Leg de achterkant van je yogamat bij één van de tapes tegen de muur. Zo is er gegarandeerd 1,5 meter afstand tussen elke deelnemer. (Deelnemers uit één huishouden mogen natuurlijk dichter bij elkaar zitten.)

 7. Neem zo min mogelijk mee naar de les en houd je spullen bij je mat
  Je jas en schoenen mag je in het halletje laten, maar neem de rest van je spullen graag mee de zaal in. Dit is om drukte in het halletje te voorkomen. Vergeet natuurlijk niet om tijdens de yogales je telefoon op de vliegtuigstand of helemaal uit te zetten !

 8. Tijdens de les staan de ramen open
  Zorg dus dat je eventueel laagjes draagt en/of een trui of vest bij je hebt om jezelf warm te houden. DOAS is een oude school en kan koud erg zijn, zeker in het najaar met de ramen open. Dus blijf warm. En laat je daarnaast niet afleiden door het verkeer buiten, maar houd je aandacht naar binnen gekeerd. (Een mooie oefening in yoga 🙂 )

 9. Blijf thuis als jij of iemand uit jouw huishouden klachten heeft
  Ben je ziek of heb je klachten (verkoudheid, niezen, koorts) dan mag je niet naar de les komen. Meld je op tijd af voor jouw yogales of workshop.

Dank je wel!

Liefs,

Liselotte