Let’s Play! Handstand Workshop // met Jaqulien van der Ven

Zaterdag 28 september, 10:00 – 12:15 uur

Heb je altijd al de handstand willen leren? Of kun je al op je handen staan, maar wil je persoonlijke tips en trucs om je handstand nog makkelijker te maken? Op zaterdag 28 september komt yogadocent Jaqulien van der Ven naar Zwolle voor een vrolijke, speelse handstand workshop. Want… op je handen staan is leuk! Het geeft je zelfvertrouwen, plezier en een flinke dosis positieve energie, en zorgt ervoor dat je de wereld, en jezelf, even van een heel andere kant bekijkt.

We beginnen deze handstand workshop met een serie oefeningen voor het hele lichaam zodat alle spieren “snappen” wat ze later die ochtend moeten doen in de omgekeerde houdingen. Voor de handstand heb je namelijk al je spieren nodig. Daarna gaan we aan de slag met de omgekeerde houdingen. Met behulp van Feet Up bankjes en met elkaar oefenen we spelenderwijs het op de kop staan. Omdat je zelf lang niet altijd kunt voelen of je recht staat, of scheef, werken we tijdens deze workshop samen. Door elkaar te helpen leer je zelf ook heel veel. En natuurlijk ontbreekt het oefenen van de handstand niet!

Heb je nog niet eerder op je handen gestaan of je ben er nog niet zo lang mee bezig? Jaqulien helpt je met fijne en heldere aanwijzingen op gang. Aan het eind van de workshop sta je, misschien wel voor het eerst, in de handstand tegen de muur. Maar ook als je al wat langer de handstand kunt, hoef je je tijdens deze workshop niet te vervelen. Met handige tips en trucs helpt Jaqulien je om jouw handstand nog leuker en makkelijker te maken. Doe je mee?

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden; het belangrijkste is dat je zin hebt om te spelen. Er is plek voor minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers. Omdat de groep niet groot is, krijgt iedereen persoonlijke tips en aanwijzingen.

OVER JAQULIEN:

Jaqulien van der Ven is yogadocent en heeft haar eigen studio, Regenboog Yoga, in Wagenborgen, Groningen. Dertig jaar geleden kwam ze voor het eerst in aanraking met yoga en toen ze tien jaar geleden de voor haar juiste yogavorm en -docent leerde kennen, was ze volledig gegrepen. Lekker spelen op de mat is wat Jaqulien het liefste doet. In haar lessen en workshops staat spelend werken aan kracht en ontspanning dan ook voorop. Vooral de omgekeerde houdingen en armbalansen doet Jaqulien graag en ze vindt het het leukst om die houdingen ook aan anderen te leren: “Als cursisten euforisch en vol zelfvertrouwen de deur uitgaan nadat ze voor het eerst op de kop hebben gestaan voel ik me top. Het maakt me heel blij dat je door met elkaar te spelen zoveel kunt bereiken.” Jaqulien deed de yogadocentenopleiding bij Ron van der Post in Groningen. Daarnaast volgde ze vele handstandlessen en -workshops bij verschillende docenten. Overal haalde ze iets uit en wat het beste werkt deelt ze met ons in deze speelse handstand workshop.

Meer weten over Jaqulien? Kijk op haar website: http://www.regenboogyoga.nl

LET’S PLAY! HANDSTAND WORKSHOP

Wanneer: Zaterdag 28 september

Tijd: 10:00 – 12:15 uur

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1v (DOAS), Zwolle

Kosten: €25,00

Meer informatie en opgave: info@yoga038.nl