Blog #6 | Let’s Play

Spelen. Je grenzen verleggen. De wereld, en jezelf, eens van een andere kant bekijken. Er was op vrijdag 21 september geen betere manier te bedenken om de herfst te beginnen dan met de speelse en inspirerende yoga workshop van Ron van der Post. Het was even wennen misschien; een hele dag met yoga bezig zijn is toch net even anders dan één of twee keer in de week een les volgen. Maar wat was het leuk!

Door vooral veel -heel veel- te oefenen, en te spelen met houdingen als de handstand en het wiel, leerde Ron ons waarom we nou wérkelijk al die uitdagende oefeningen doen. Hij legde uit hoe je met de verschillende houdingen het sympatisch en het parasympatisch zenuwstelsel prikkelt en hoe de oefeningen inwerken op de verschillende stromen (prāna’s) van levensenergie (Prāna). Ook ging het over de logica achter allerlei klachten, over lagere en hogere intuïtie en over de drie aspecten van ons denkvermogen: de mind (het speculerende aspect), het ego (het beslissende aspect) en het intellect (het analyserende aspect). Natuurlijk ging het ook over meditatie en hoe je door te mediteren die monkey mind gaat beheersen en het intellect juist voedt. Tot slot leerden we meer over het belang van het hebben van een doel in je leven en de rol die yoga hierin kan spelen, als je daarvoor kiest.

In een serie voor de benen en het bekken, waarin we alle houdingen één minuut of langer aanhielden, en met afsluitend prānayama en meditatie konden we het geleerde direct in praktijk brengen.

Omdat eten voor iedereen even geleden was -yoga beoefen je immers op een lege maag- sloten we de dag af met een fijn, verwarmend soepje van Vegan Chef Stef.

Het was een fantastische dag. Iedereen die er was: bedankt voor je aanwezigheid, je aandacht, je inspanning en je positieve energie. En Ron, dank je wel voor je inspiratie en je wijze lessen. 💕

Namaste.
Liselotte