Vakantie

Van 15 juli tot en met 25 augustus ben ik op vakantie. Gedurende deze periode is er geen yogales en ben ik niet bereikbaar via e-mail of What’s App.

Wil je je aanmelden voor een proefles of workshop? Stuur me dan een mailtje. Je mag er vanuit gaan dat daarmee je deelname genoteerd is en dat je op de lijst staat. Vanaf donderdag 22 augustus beantwoord ik mijn e-mails weer en mail ik je terug met een officiële bevestiging van deelname en/of met meer informatie.

Fijne zomer!

Groetjes,
Liselotte

Let’s Play! Handstand Workshop // met Jaqulien van der Ven

Zaterdag 28 september, 10:00 – 12:15 uur

Heb je altijd al de handstand willen leren? Of kun je al op je handen staan, maar wil je persoonlijke tips en trucs om je handstand nog makkelijker te maken? Op zaterdag 28 september komt yogadocent Jaqulien van der Ven naar Zwolle voor een vrolijke, speelse handstand workshop. Want… op je handen staan is leuk! Het geeft je zelfvertrouwen, plezier en een flinke dosis positieve energie, en zorgt ervoor dat je de wereld, en jezelf, even van een heel andere kant bekijkt.

We beginnen deze handstand workshop met een serie oefeningen voor het hele lichaam zodat alle spieren “snappen” wat ze later die ochtend moeten doen in de omgekeerde houdingen. Voor de handstand heb je namelijk al je spieren nodig. Daarna gaan we aan de slag met de omgekeerde houdingen. Met behulp van Feet Up bankjes en met elkaar oefenen we spelenderwijs het op de kop staan. Omdat je zelf lang niet altijd kunt voelen of je recht staat, of scheef, werken we tijdens deze workshop samen. Door elkaar te helpen leer je zelf ook heel veel. En natuurlijk ontbreekt het oefenen van de handstand niet!

Heb je nog niet eerder op je handen gestaan of je ben er nog niet zo lang mee bezig? Jaqulien helpt je met fijne en heldere aanwijzingen op gang. Aan het eind van de workshop sta je, misschien wel voor het eerst, in de handstand tegen de muur. Maar ook als je al wat langer de handstand kunt, hoef je je tijdens deze workshop niet te vervelen. Met handige tips en trucs helpt Jaqulien je om jouw handstand nog leuker en makkelijker te maken. Doe je mee?

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden; het belangrijkste is dat je zin hebt om te spelen. Er is plek voor minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers. Omdat de groep niet groot is, krijgt iedereen persoonlijke tips en aanwijzingen.

OVER JAQULIEN:

Jaqulien van der Ven is yogadocent en heeft haar eigen studio, Regenboog Yoga, in Wagenborgen, Groningen. Dertig jaar geleden kwam ze voor het eerst in aanraking met yoga en toen ze tien jaar geleden de voor haar juiste yogavorm en -docent leerde kennen, was ze volledig gegrepen. Lekker spelen op de mat is wat Jaqulien het liefste doet. In haar lessen en workshops staat spelend werken aan kracht en ontspanning dan ook voorop. Vooral de omgekeerde houdingen en armbalansen doet Jaqulien graag en ze vindt het het leukst om die houdingen ook aan anderen te leren: “Als cursisten euforisch en vol zelfvertrouwen de deur uitgaan nadat ze voor het eerst op de kop hebben gestaan voel ik me top. Het maakt me heel blij dat je door met elkaar te spelen zoveel kunt bereiken.” Jaqulien deed de yogadocentenopleiding bij Ron van der Post in Groningen. Daarnaast volgde ze vele handstandlessen en -workshops bij verschillende docenten. Overal haalde ze iets uit en wat het beste werkt deelt ze met ons in deze speelse handstand workshop.

Meer weten over Jaqulien? Kijk op haar website: http://www.regenboogyoga.nl

LET’S PLAY! HANDSTAND WORKSHOP

Wanneer: Zaterdag 28 september

Tijd: 10:00 – 12:15 uur

Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1v (DOAS), Zwolle

Kosten: €25,00

Meer informatie en opgave: info@yoga038.nl

Workshop Yoga en Ayurveda voor de Herfst // met Irina Verwer

De donkere dagen voor kerst zijn de ideale tijd om je wat meer terug te trekken, om te rusten en om een start te maken met voedende, ondersteunende rituelen. Juist in deze periode hebben we het echter vaak ontzettend druk: we rennen van deadlines op het werk meteen door naar het schrijven van Sinterklaasgedichten en kerstborrels. Niet gek dus dat veel mensen zich juist in deze tijd van het jaar gestresst, moe en onrustig voelen.

Deze Yoga en Ayurveda workshop is niet alleen een moment om bij jezelf te komen, je leert hier ook hoe je in het meest onrustige seizoen van het jaar bij jezelf kunt blijven.

Je leert meer over Ayurveda, het zusje van yoga, en hoe deze filosofie je kan helpen met beide voeten op de grond te blijven staan terwijl de blaadjes van de bomen vallen. Tijdens deze workshop ontdek je waarom een dagelijks Ayurvedisch zelfzorg-ritueel juist in dit seizoen essentieel is en ook hoe je dit vorm kunt geven op een voor jou haalbare manier. Je krijgt volop praktische tips en er is ruimte voor het stellen van je vragen.

Ook word je door een serie yogahoudingen en ademoefeningen geleid die je helpen om te aarden, zodat je open en stabiel de feestdagen tegemoet kunt gaan.

OVER IRINA:

Irina Verwer is holistisch coach en yogadocente. Al ruim tien jaar geeft ze les in binnen- en buitenland. Ze schrijft voor het Yoga Magazine, schreef de yogische kookboeken ‘Kopstand in de Keuken’ en ‘Met een Snufje Yoga’, leidt retreats, workshops en masterclasses en ze geeft online lessen bij Ekhart Yoga.

Irina volgde wereldwijd docentenopleidingen in uiteenlopende stijlen – van yin tot vinyasa, van anusara tot ashtanga. Ook rondde ze diverse coachingsopleidingen en Ayurvedische opleidingen af.

Sinds haar elfde verdiept ze zich in alles wat er over voeding te leren valt. Ze leest alles wat los of vast zit over mythes en filosofie. Daarnaast verdiepte Irina zich uitgebreid in kruidenleer, leefritmes, yoga voor vrouwen en tantra.

In haar workshops mengt Irina al haar kennis tot een heerlijke yoga-soep. Ze vertelt verhalen, geeft leef- en voedingsadviezen, stemt de oefeningen af op de seizoenen – maar vooral leert ze je om nog beter voor jezelf te zorgen.

Meer over Irina kun je lezen op haar website:
www.irinaverwer.com.

WORKSHOP YOGA EN AYURVEDA VOOR DE HERFST

Waar: Yoga038, Zwolle

Wanneer: zaterdag 23 november 2019

Tijd:  10.00 – 12.30 uur

Kosten: €35,00

Meer informatie en opgave: info@yoga038.nl

Yoga Special: Restorative Yoga

Vrijdag 26 april, 20:00 – 21:30 uur.

UITRUSTEN. ONTSPANNEN. HERSTELLEN.

Draait het in de dynamische yogalessen vooral om uitdaging, focus, plezier en meditatie, restorative yoga is volledig gericht op het bereiken van een diepe ontspanning. To restore betekent herstellen; restorative yoga is dus een yogavorm die volledig gericht is op herstel. In fijne, milde en met kussens en dekens ondersteunde oefeningen, met op de achtergrond de heerlijke Long Ambients van Moby, kom je in 90 minuten volledig tot rust. Ik hoorde mensen het effect van de les al vergelijken met een goede massage of een dagje sauna. Hoe lekker is dat. :)

Dus is het heel druk op je werk? In je leven? In je hoofd? Kom dan lekker uitrusten en herstellen tijdens de Restorative Yoga Special op vrijdag 26 april. De les is van 20:00 tot 21:30 uur in DOAS. Er is plek voor zeven deelnemers. De les gaat door bij minimaal drie aanmeldingen.

Voor meer informatie en opgave kun je me mailen: info@yoga038.nl.

☮️❤️🕉️ ~ Liselotte.  


Foto: Chrissy Graham | The Art of Rest YTT @ Open Yoga Groningen

Yoga038 Update | Hartelijk 2019!

Het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens je een heel ontspannen, inspirerend en gezond jaar toe, vol goede energie, fijne momenten en mooie inzichten. En vol leuke yogalessen natuurlijk. Dat ook! 😊

Deze week zijn de yogalessen weer begonnen. Ook in 2019 is er yogales op maandagmiddag om 17:00 uur, op woensdagavond om 18:30 en 20:00 uur en op vrijdagavond om 18:30 uur. Met ingang van 9 februari komt er een yogales bij op zaterdag van 10:00 tot 11:15 uur.

Met ingang van deze week kun je ook het yogaboek van Ron bij mij bestellen. Ron van der Post is mijn yogaleraar en in “Mijn reis op het yogapad” heeft hij al zijn ervaringen gebundeld. Op meeslepende wijze vertelt hij zijn yogaverhaal en laat hij je kennis maken met zijn Guru Brahmrishi Vishvatma Bawra -liefdevol Guruji genoemd- en met zijn leraar Swami Yogananda. Het is een bijzonder boek van een bijzondere leraar.

Ben je benieuw naar Rons verhaal? Het boek kost €20,- en je kunt het in de les of bij mij thuis komen ophalen. Stuur me een berichtje om een boek te reserveren of om een afhaalmoment af te spreken.

Stuur me ook een berichtje als je nog geen yogales bij me volgt, maar als beginnen met yoga -of yoga weer oppakken- wél jouw goede voornemen voor 2019 is. Je bent altijd van harte welkom om eens een proefles mee te doen. Ook mag je me natuurlijk mailen als je al wel lessen bij mij volgt, bijvoorbeeld als je me wilt laten weten dat je van de zaterdagles je vaste les wilt maken, als je mee wilt doen met één van de leuke workshops die op de planning staan of gewoon voor de gezelligheid. Je kunt me bereiken op info@yoga038.nl 😊

Heel graag tot ziens op de yogamat!

☮️❤️🕉️ ~ Liselotte

PS: Wil je de hele Yoga038 Update lezen? Je vindt ‘m hier: [klik]

Boek | Mijn Reis op het Yogapad – Ron van der Post

“Maar Swamiji, er zijn al zoveel boeken over yoga, wat kan ik daar nu aan toevoegen?” Met een ontspannen glimlach kijkt hij mij aan en mijmert zachtjes: “Je kunt toch over je ervaringen vertellen? Jij als gezinsmens, als vader, als partner, bent het yogapad opgegaan en door dat hele proces heb jij een ontwikkeling kunnen doorlopen. Deel deze ervaringen met de mensen, zodat ze misschien geïnspireerd worden om ook het pad op te gaan. Deel je kennis en ervaring met de samenleving.”

En dat heeft hij gedaan. Sinds gisteren is het boek uit van mijn yogaleraar Ron van der Post. In Mijn Reis op het Yogapad vertelt hij op meeslepende wijze zijn yogaverhaal. Een bijzonder boek van een bijzondere leraar. 🌟

Yoga038 is een van de verkooppunten van dit mooie boek. Wil je Ron’s verhaal lezen? Stuur mij dan een mailtje: info@yoga038.nl. Vanaf zaterdag 29 december kun je het boek bij mij op komen halen.

🙏 ~ Liselotte

Yoga038 Update | Op naar een nieuw jaar

De eerste sneeuw is gevallen en buiten versieren duizenden lampjes de straten, tuinen en balkons. Winter is coming. ❄️💙❄️

Komend weekend al begint de Kerstvakantie en dat betekent dat de laatste lesweek van 2018 is begonnen. En daar hoort natuurlijk een nieuwsbrief bij, vol met leuke nieuwtjes. Want er staan nu alweer zoveel leuke dingen gepland voor het nieuwe jaar. Roll on 2019! :)

De nieuwsbrief lees je hier:

Yoga038 in het Tijdschrift voor Yoga

Zo leuk! Ik sta met een artikel in de nieuwe editie van Tijdschrift voor Yoga. 🌟 Voor het laatste nummer van dit jaar schreef een stuk over vrksāsana – de boomhouding.

Vrksāsana staat symbool voor geduld, voor stevig staan in een constante stroom van verandering, voor het kunnen groeien van binnenuit. Het is een houding waarmee je je focus en stabiliteit vergroot; het oefenen van de boomhouding vraagt om concentratie, beheersing en balans. 🌳💕

Stabiliteit, focus en balans zijn kwaliteiten die ik superbelangrijk vind in mijn leven (omdatikzezohardnodigheb 🙃 ) en dus was een artikel schrijven over vrksāsana vooral een hele leuke en logische keuze.

Nou was ik ooit journalist (tot ik leerde dat stress en strakke deadlines niet mijn forte zijn 😆) en een artikel schrijven was alweer even geleden. Maar wat was het leuk om weer te doen. En ook zó tof om het stuk, en de mooie foto’s van Iris van Velzen Fotografie, nu gepubliceerd te zien. Yay! 🤸

Mijn stuk staat in editie 4/18, een nummer dat helemaal gaat over Praktische Yoga met als thema Concentratie. Er staan artikelen in over meditatie en naar binnen gericht zijn, over stilte en Japa, over yoga nidra, yin yoga en de werking van het brein en je vindt er dus ook mijn artikel in over de boomhouding.

Wil je het nummer eens inzien? Dat kan. In de hal van DOAS ligt een inkijkexemplaar klaar. Maar niet meenemen hoor! Het is mijn eigen tijdschrift.😊 Wil je zelf een editie hebben of zelfs een abonnement afsluiten op TvY? Dan kan via hun website:
https://www.yoga.nl

Om je alvast een indruk te geven van het blad, maakte ik deze video:

Workshop Meditatie in het Dagelijks Leven // met Sharesma Soekhai

Meditatie is een essentieel onderdeel van de yoga. Het brengt ons terug bij de kern van wie we werkelijk zijn. Nu kun je zeggen: ‘dat is een kwestie van dagelijks doen’. Alleen lukt het niet van de ene op de andere dag om naar binnen te keren. Bij het sluiten van je ogen kun je geconfronteerd worden met een wirwar aan gedachten en emoties. Wat maakt het nou zo lastig om in stilte te zijn? Wat kun je doen om het mediteren in het dagelijks leven te ondersteunen en gemakkelijker te maken? En wat kan meditatie je eigenlijk brengen?

Tijdens de workshop Meditatie in het Dagelijks Leven leert yoga- en filosofiedocent Sharesma Soekhai je meer over yoga en meditatie. Ze vertelt je alles over het doel van meditatie en staat stil bij de invloed van motivatie, discipline, leefstijl en voeding op het mediteren. Ze besteedt aandacht aan de obstakels die je tegenkomt als je elke dag gaat zitten en ze geeft je praktische tips die je kunnen helpen bij jouw dagelijkse meditatie. En natuurlijk gaan we oefenen. Sharesma leidt je door een fijne yogaserie ter voorbereiding op de meditatiehouding, waarna we samen gaan mediteren.

OVER SHARESMA:

Sharesma Soekhai is yogadocent bij Atmasanyama in Veendam en is daarnaast als filosofiedocent verbonden aan de yogadocentenopleiding van Ron van der Post. Zij verzorgt lessen en workshops over de Bhagavad Gita en over de algemene yoga filosofie. Ook leidt ze verschillende yogaretraites. Meer over Sharesma lees je op haar website: atmasanyama.nl

WORKSHOP MEDITATIE IN HET DAGELIJKS LEVEN
Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1V (DOAS), Zwolle
Wanneer: Zaterdag 2 februari 2019
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Kosten: €30,00
Meer informatie en opgave:  info@yoga038.nl

Yoga038 | Huisregels

Voor de yogalessen, workshops en cursussen van Yoga038 gelden de volgende huisregels:

  • Kom op tijd. De zaal is vanaf een kwartier voor aanvang van de yogales of cursus toegankelijk. In het geval van een workshop is de zaal een half uur voor aanvang toegankelijk
  • Geen schoenen in de zaal. Graag je schoenen uittrekken voordat je de zaal betreedt
  • Eet bij voorkeur niet -of slechts heel licht- gedurende twee uur voor de les. Beoefen geen yoga op een volle maag
  • Draag makkelijk zittende kleding
  • Zet je telefoon tijdens de yogales, workshop of cursus op stil of helemaal uit
  • Je bent zelf verantwoordelijk je spullen. Het wordt aangeraden om tassen, telefoons en andere waardevolle spullen mee de zaal in te nemen
  • Voor een optimale rust word je verzocht om tijdens en na de yogales, workshop of cursus zachtjes te praten in de hal en de zaal
  • Yoga038 stelt yogamatten, blokken en dekens ter beschikking voor gebruik tijdens de les. Deze spullen na gebruik graag netjes opruimen. Gebruikte matjes moeten na gebruik schoon worden gemaakt met Yogamat Cleaner.
  • Ben je met de auto parkeer je auto dan in de straten rondom De Oude Ambachtsschool (DOAS), op zo’n manier dat de atelierhouders, bewoners en omwonenden van DOAS er geen last van hebben. De parkeerplaats van DOAS is alleen toegankelijk voor atelierhouders en bewoners
  • Ben je met de fiets parkeer je fiets dan op een plek en op zo’n manier dat de atelierhouders, bewoners en omwonenden van DOAS er geen last van hebt

Dank je wel!

☮❤🕉️ ~ Liselotte