Over mij

Hoi! Ik ben Liselotte en ik geef de lessen bij Yoga038. Ik beoefen yoga sinds 2007 en in de loop van de jaren is het echt mijn levensstijl geworden. Yoga helpt mij om te ontspannen en de kracht, rust en stilte in mezelf te vinden. Dat mijn lichaam er gezonder, sterker en flexibeler van wordt, vind ik alleen maar mooi meegenomen.

Mijn yogaopleiding deed ik in Nijmegen bij Ron van der Post. Deze dynamische hatha yogaopleiding is gelieerd aan het Brahmrishi Yoga Training College in Chandigarh in India en draagt de yogatraditie van Brahmrishi Vishvatma Bawraji uit.

Naast mijn yogaopleiding deed ik de Restorative Yoga Teacher Training | The Art of Rest bij Chrissy Graham en volgde ik verschillende lessen, workshops en trainingen in allerlei andere hatha yogastijlen, zoals Jivamukti Yoga, Yin Yoga, Iyengar Yoga en de Mindful Spirited Vinyasa Yoga van David Lurey. Ook deed ik verschillende mindfulness trainingen, waaronder de iMind training van Julian Webber. En nog altijd volg ik graag workshops, retraites en verdiepingsdagen. Momenteel word ik begeleid door Irina Verwer en studeer ik bij CIVAS om mijn erkenning te halen in de Ayurveda, de Oosterse gezondheidsleer die ook wel het zusje van de yoga wordt genoemd. Het ervaren, leren en groeien is wat ik zo fijn vind aan yoga: je bent en blijft altijd student.

Vind je mij niet op mijn yogamat, dan loop ik in het bos met onze hond Tess of zit ik op de bank met een kop thee en een goed boek (of Netflix 😇 ). Onze kat Kiwi denkt dat ik een kussen ben. Ik ben getrouwd met Judith en ben antropoloog, chocoholic en een vrijheid-blijheid hardloper. Ik ga ook graag naar concerten en festivals en ben dol op harde gitaarmuziek, soja chai lattes en vegan eten.

De dynamische yogalessen die ik geef zijn afwisselend, uitdagend en bovenal nuchter. We beoefenen in de les niet alleen de houdingen (āsana’s) waar yoga zo bekend om staat, maar ook prānayāma’s (ademhalingstechnieken) en meditatie. Ik geef op een intensieve manier yogales, maar kijk daarbij altijd naar je mogelijkheden en zet aandacht en ontspanning voorop. Door een no-nonsense aanpak en met af en toe een vleugje humor hoop ik mijn liefde voor yoga op je over te brengen. ♡

☮❤🕉️ ~ Liselotte.

PS: Wil je meer over mij weten? Lees dan ook mijn blogpost over vrijheid eens.