Blog #7 | Paarse Pap

🎶Purple pap, purple pahahaaap🎶

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik voel me in de herfst altijd heeeeel anders dan in de zomer. Veel minder gedreven, gefocussed en oververhit (lees: licht ontvlambaar 😆 ) maar onrustiger, een beetje spacey en koud. (Zo koud. Nu al. ☃️)

Vroeger dacht ik altijd dat ik last had van herfstdepressies. Nu weet ik dat dit het verschil is tussen pitta dosha (vuur, hitte, zomer) en vata dosha (lucht, ether, herfst 🍂🍃🍁 ).

Om in balans te blijven (en vata dosha te kalmeren) eet ik dus in de herfst heel anders dan in de zomer. Geen verkoelende kokosyoghurt met mango en kersen meer als ontbijt, maar verwarmende pap met blauwe bessen, amandelen, rozijnen, kardamom en kaneel. Mjam. En het helpt ook nog. Door warm te eten (en warm te blijven) voel ik me veel kalmer, rustiger en tevredener. Nix herfstdepressie dus. Zo komt ik dit seizoen wel door. #bringiton. 😊💕

En jij? Voel jij je anders in de herfst? En wat doe jij dan om in balans te blijven? 🤸

#ontbijt #pap #paars #prince #herfst #vata #ayurveda #yoga #yogafood #yogadocent #yogalife #vegan #yogini #veganyoga #veganfood #veganpower #warmte #balans #kalm #rustig #tevreden #yoga038 #dynamischeyoga #zwolle #zwollecentrum #assendorp #pierik #zwollezuid #yoganl